smithsdownunder.blogg.se

Nu flyttar vi till Narooma NSW och påbörjar ett nytt äventyr. Här vill vi dela med oss med våra upplevelser med nära, kära och ev okända! Den 28/1 2013 sticker vi!

Nybörjare

Jag börjar så sakteliga lära mig rutiner och  lärdommar om mitt "nya" liv i Narooma.
 
Maten är nog lite dyrare här, men det finns små mysiga grönsaksbutiker och en butik där man köper bra kött i. Det är lite mysigt att handla i  mindre butiker och känna att man gynnar det lokala istället för den stora matkedjan som har butik här.  Har hittat någon konstig variant av Hallumi och ser med blandade känslor fram emot att grilla den.
 
En maskin tvätt tar minst två timmar !!!! Det är en toppmatad variant och ibland hamnar kläderna i obalans och då stannar maskinen tills man ändrat om de våta kläderna lite så vikten är mer jämt fördelat antar jag. Men kläderna torkar väldigt snabbt.
 
Det finns små vassa saker i gräset som gör svinont att trampa på så bäst att ha på sig skor vid utevistelse.
 
Havet och vädret är väldigt ogynnsamt ibland, om det inte blåser för mycket så är det tidvatten eller strömmar som gör att det är för farligt att ta ut båten = ingen inkomst. Men vi har lärt oss av mindre misstag att det inte
är värt att chansa. Inte för mina nerver ellerför båten. Ett fönster gick sönder igår och nu får Chris städa hela underdelen av båten idag. Som tur är blåser det för mycket och han skulle ändå inte kunna gå ut.
För att komma ut på öppet vatten i Narooma måste man passera en så kallad BAR. Det är som ett uppbyggt inlopp till viken från öppen hav och Narooma bar anses vara en av de farligaste i Australien. Igår var det tuffa vindar och Chris var på väg in , han och ett par andra båtar var ute. Det gäller att vänta in rätt våg att följa med in så han fick vänta utanför ca 15 minuter. Detta är som sagt ganska farligt och uppenbarligen även en attraktion för lokalbefolkning och besökande. Enligt Chris var det ca 100 personer på klipprna som tittade på honom... Han klarade det gallant ska tilläggas. En kille som filmade det hela kom förbi med filmen igår och ev har de lagt upp den på you tube. Båten efter Chris hade inte lika mycket tur, det var en mindre båt med två killar i och den båten finns ej mer. Som tur är klarade killarna sig med hjälp av två surfare. Chris "deckie" pratade med killarna innan och de hade knappt någon bensin kvar och hade väntat för en chans att komma igenom flera timmar.... Sackare! Och man kan inte bogsera en båt genom dessa förhållande, då skulle både båtarna ligga på botten.
 
Och till sist: min käre svärfar har fortfarande inte lärt sig att det är ok att sätta in sin disk i diskmaskinen. Trots att jag lämnat den öppen som en liten hint :)
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: