smithsdownunder.blogg.se

Nu flyttar vi till Narooma NSW och påbörjar ett nytt äventyr. Här vill vi dela med oss med våra upplevelser med nära, kära och ev okända! Den 28/1 2013 sticker vi!

Narooma

Resan gick ju riktigt bra, jobbigt var det givetvis utan sömn  men pojkarna var så jäkla duktiga!
Inte så mycket gnäll, inga "selar" behövdes och Jonathan bar Jacobs handbagage nästan alltid när jag bad om det så jag behövde bara bära två ryggsäckar. Stressen kom  när vi skulle gå igenom passkontrollen och hur det skulle gå att komma in med en enkel resa och turist visum - inga problem! Inte en enda fråga utan bara en stämpel i passet och vidare till nästa stress monent : hämta bagaget! Det kom och jag lyckades få upp allt uten de stora resväskorna på en vagn så Jonathan drog en resväska och jag försöka ta mig fram med en Jacob i en barnvagn, dra den andra stora resväskan och köra vagnen som var full med de andra väskorna! Detta var inte lätt men som tur var såg en dam min nöd och hon hjälpte mig ut och på det sättet lyckades jag undgå tullen! Evigt tacksam till damen som jobbar på flygplatsen.
 
Flera timmar senare var vi framme i Narooma och huset på Mc Millan road. Inte mitt drömmhus men med lite piff och omtanke blir det nog riktigt bra. Kök och badrum är väldigt bra och det är ju ändå det viktigaste. Det är konstigt,  men det verkar som att man inte får sätta upp saker på väggarna när man hyr.  Det känns som det kommer bli väldigt tomt utan foton på väggarna så får nog komma på någon lösning.
 
Idag började vår dag tidigt, jag och Jonathan gick upp vid 03 , älskar verkligen jet lag! Det är jobbigt för mig men ändå jobbigare för barnen  så nu ikväll har vi kämpat och hållit oss vakna till 2130 så alldeles snart ska vi gå och sova.
Vi har hunnit se oss omkring lite grann och det verkar väldigt fint här, lite lite mindre än jag trodde.... FInns inte så många affärer så ibland kommer vi nog få åka till en större stad för att hitta det vi söker. Imorgon fortsätter vi att utforska och återkommer med foton då.
 
God natt!
 

Redo för avfärd!

så här skulle det ju vara... 
Lunch sedan hejdå , lunchen idag blir köttbullar, lingon och potatis. Tveksamt om Aussie kött passar för svenska köttbullar...
Jonathan väntar och väntar, nu spelar han sista omgången lustiga familjen med mormor. och som vanligt vinner Jonathan :)  
Grodan Oscar från dagis får följa med och han sitter också och väntar med Nille i Jonathans väska. 
Vi hörs när vi landar eller i Hong Kong  om vi lyckas med det konststycket....

redo för avfärdlu

 

Nu är huset öde...

Jonathan fotar
 
 
Nästan färdiga med huset och det känns skönt, bara "små" detaljer kvar innan vi reser!!!
Tidigare foto på plutten som roar sig på sitt eget lilla sätt!
Sista veckan på jobbet och det är både med vemod och glädje jag visar in efterträdare runt. Hon verkar mycket trevlig och kunnig så jag kanke inte blir saknad alls ;)

2 veckor till avresa

Nu går det snabbt! Och känner att jag har det hela realtivt under kontroll. Möbler och skräp har slängts, de flesta skåp är tömda, taket är sandat... Och när jag sandade taket kom jag genast ihåg hur tråååkigt det är! Så kanske inte mitt bästa jobb men det får duga. Jag ska ju ändå inte bo här ;)
Jacob har varit sjuk så jag fick ställa in kvällen med bästaste Petra men hoppas att vi kan träffas nu till helgen istället, vore ju himla trist att inte ses innan vi åker,
Fötetaget Chris "hyr" heter Island Charter Narooma och de har en egen hemsida och facebook sida så det är bara att gå in och kolla hur vackert det är i Narooma. Det ser verkligen vackert ut men förstår ju att de har gjort fantasin lite bättre än bilderna men lite sanning måste det ju finnas i reklamen, eller????
 
Nu drar jag hem till barnen och äter morfars pannkakor!

4 veckor

Om fyra veckor hoppas jag att vi äntligen kommit fram till Narooma och sett vilket underbart hus Chris ordnat till oss.... Jag har bara sett huset på en filmsnutt som Chris visat så det är lite svårt att föreställa sig hur det ser ut. Jag vet ju att Chris och jag har lite olika smak ibland när det gäller hus så  det ger sig vad jag tycker om det, tur att vi bara hurt det sex månader så vi i värst fall inte behöver bo där så länge. Men vem vet, kanske tycker jag om det !
Narooma ser vackert ut på alla de olika hemsidor jag tittat på för att kunna få någon slags uppfattning om stället.
Här hemma städar och röjer vi var dag, tack mor och far för all hjälp. Kan nog rätt så lätt medge att detta inte gått utan dem. Snart flyttar vi även hem till dem så jag lite lättare kan göra färdigt för våra hyresgäster som flyttar in 1/2.
Attans,nu kunde jag ju til och med lägga in ett foto i texten!!!!