smithsdownunder.blogg.se

Nu flyttar vi till Narooma NSW och påbörjar ett nytt äventyr. Här vill vi dela med oss med våra upplevelser med nära, kära och ev okända! Den 28/1 2013 sticker vi!

Cross Country

Idag har Jonathan utfört sin första Cross Country "tävling" i skolan. Det bästa med dagen, enligt honom,  var att de fick åka buss tillbaka till skolan!!! Han var duktig som bara den och kämpade på. De sprang i sina åldersgrupper och Jonathan fick springa med 6 åringarna så jag tror att de som var bättre var mycket äldre....
Hans kompis Keanu vann i sin grupp!
Men nu har vi påskhelg ! De har inte lov än men iallefall långhelg och givetvis när båten är fullbokad så verkar värdret inte så lovande.... Så jäkla typiskt, men vi hoppas att det bara är imorgonbitti som fryser inne. Vågor, tidvatten, swells, bar och allt var det heter. Det är inte enkelt att försöka driva ett företag som är så beroende av väder och vind. På lördag ska jag och pojkarna till Tilba Tilba och gå på påskfestival med Keanu och hans mamma, det ska finnas god mat, lek, parad och mycket annat så det ser vi fram emot. På söndagen som är den dag de "firar" påsk här är vi bjudna till Adele (som också är ny), så himla snällt av henne att tänka på oss och komma ihåg att vi skulle vara hemma själva ( vi räknar med at Chris jobbar).  Det är ju tyvärr så det kommer bli, att Chris jobbar på högtider och skollov.... Varför är det inte närmare och billigare att åka hem???
 
Glad Påsk alla! Kramar från oss
 

Prutt visum

Trots att jag själv känner mig  lite "nedstämd" av att fått reda på att mitt visum troligen inte kommer bli klart innan november så känns det bra att vara här. Jonathan trivs så bra i skolan, än har han inte sagt en enda morgon att han inte vill gå och han börjar få mer och mer kompisar. Igår var det hans tur att ha med något att prata lite om och vi skrev ut lite bilder från jul och snö I Skene. Han var lite tveksam till att ta med med dem men enligt Mrs Russak blev det succe!!! De  tyckte det var roligt att se så mycket snö och en snögubbe Aussie style..... Vet inte hur vi ska toppa detta nästa tosdag, förslag????
 
Igår var jag och Jacob och lekte hos Adele och Bob och det gick bra, han var lite blyg i början men sedan lossnade det och de hade hur kul som helst. Även jag och Adele, som är ny från Melbourne, hade trevligt med skvaller och te. Vägrar dricka deras pulverkaffe.... Hon är en väldigt duktig facepainter och på söndag är det lite marknad här och hon ska ha ett bord där hon målar barn och fixar häftiga ballonger. Eftersom Chris jobbar hela helgen kommer vi givetvis gå dit!
 
Vad har ni för  trevliga påskplaner där hemma? Jag vet inte hur/vad vi ska göra. Chris kommer jobba mycket och det är ju givetvis bra så jag hoppas på bra väder sp vi kan vara ute mycket. Hade köpt sill på Ikea och den provsmakade jag idag och den var inte alls god.... Hmmm, får nog försöka hitta någon annanstans att handla "svensk" mat. Det borde ju finnas i Sydney !
 
Nu ska jag fortsätta med mina underbara dagiga rutiner:
dammsuga
hänga upp tvättt
torka av babrumsgolvet
planera maten för kvällen
roa Jacob
 
 

Till Ängahagen

Hej alla barn och vuxna!

 Nu tror vi att Oscar är väldigt nära er, han har rest hem alldeles själv så nu behöver han nog många kramar och sin korg att vila i.

Vi hoppas han haft roligt i Narooma , Australien men har längtat efter er !!! Här med oss har han badat , eller tittat på när vi badat, på en strand som heter "The bar beach " och här finns det ett hajnät ! Tänk er att i havet ca 30 meter ut ligger det ett nät ändå ner till botten på havet för att hindra att några hajar kommer in och biter oss i tårna när vi badar, himla tur eller hur? Men det sägs att det inte finns så väldigt många hajar i Narooma men Jonathan vill gärna fiska efter vithaj, håll koll på bloggen så kanske det kommer ett foto på Jonathans fångst :)

 Oscar har även varit med oss i Sydney och där såg vi ett stort konstigt hus som mamma sa heter Operahuset, där inne sjunger de opera. Vi gick  runt hela hust och kollade på alla häftiga båtar i som körde förbi. Vi såg en stor båt som nog skulle kunna åka hela vägen till Sverige. Han fick också följa med när vi åkte ett litet tåg runt hamnen. Vi hittade också en super rolig lekplats som Oscar tyckte var jättebra för de hade olika ställen med vatten som man kunde leka i.

Idag är det söndag och vi har ätit pannkakor till frukost och nu ska vi hjälpa pappa att städa på sin båt, båten heter Dallas och man måste ha flytväst på sig när man är på. Men idag blåser det jättemycket så vi kan inte åka ut. Men vi ska ta lite bilder och lägga upp här.

Vi saknar er och pratar om er ofta och vad vi tror ni gör. Jacob  säger ofta att Marie, Catharina etc sa att jag behöver inte göra si och så eller så här gör jag med min fröken på dagis... Men mamma tror inte alltid på honom :)

Kram från Jonathan , Jacob, Cecilia och Chris

 

 

Mobil inlägg

Så fort jag ska lägga in bilder via telefonen så går det bara att lägga in en bild i taget!!!! Säkert min okunnighet men kan verkligen inte lösa det....
 
Igår kväll var Jonathan mycket hjälpsam med diverse grejer och till slut sa han att nu borde han väl få veckopeng !!! Visste ska han få det, vi glömmer av det nästan varje vecka så egentligen är vi väl skyldiga honom mer än en vecka :) Plutten kan vara söt om han vill !
Idag har jag och Jacob varit på vår Playgroup och nu har han nörjat bli mer som "vanlig" och leker och låter mer, Men det finns verkligen irriterande ungar och mammor här också!!!! Inte bra att inte be om ursäkt när ens barn medvetet sticker sina fingrar in i en liten bebis ögon...  I veckan ska vi nog åka och hälsa på Adele och hennes son Bob. Han och Jacob är jämngamla så det blir nog en lugnare lekstund. Ser även fram emot att se hennes hus som hennes partner ritat och de nu håller på att bygga. Hon beskriver det som ett väldigt fint hus så blir nog avis och längtar hem till mitt delvis nyrenoverade hem i Skene....
 
Kram
 

Barnens lekrum

Lavendel i trädgården

Foton från oss

Lite blandade foton ... idag är det väldigt varmt så vi sitter nu i biblioteket och svalkar oss! 

Phu...

Som jag redan visste innan så skulle jag inte vara så bra med det här bloggandet.... Men jag ska försöka bli bättre!
Saken är det att det börjar bli vardag för oss här nu, det händer inte alltid så mycket.
Vi har ju varit i Sydney och bla besökt IKEA. Efter ha längtat och drömt och Gott och blandat, snabbmakaroner och annat gott så blev det totalt antiklimax när jag kom fram till Swedish Shop, de hade ju bara sina egna märken!!!!  Det mesta gick och förstå vad den svenska motsvarigheten är men Gott och blandat eller något annat gott godis hade de inte!!!! Prutt, jag som funderat på hur mycket pengar jag skulle kunna med att lägga på just godis. Det blev INGET godis! Men lite sill, kaviar och knäckebröd finns nu i våra skåp.
I Sydney passade vi på att träffa några gamla vänner till Chris och det var trevligt, deras tonårsdotter kontaterade att hon aldrig skulle skaffa barn efter ett par timmar tillsammans med Jonathan och Jacob :) Förstår inte det....
Min läkarundersökning till visumet gick bra så nu är det bara att vänta och vänta. Hoppas det kommer snart för börjar bli lite uttråkad av att bara gå hemma. Vet inte vad vi ska göra med Jacob om/när jag ska jobba, dagis tror jag inte kommer funka. Kanske en au-pair??? En trevlig person som även är intresserad av båtar och fiske så det kan bli en au pair till Jacob/ deckie till Chris. Intreserade kan vänligen höra av sig via bloggen ;)
 
Idag skiner solen igen efter det varit lite sämre väder med regn och blåst, vi har dock sluppit de värsta vädret som resten av Australien haft.  Jonathan har lärt sig på skolan att den 1/3 är sommaren slut och hösten börjat. Ja ja, har fått mer sol denna månad än hela förra sommaren hemma. På tal om hemma så har Jacob börjat längta verkar det som. Han undrar när vi ska åka till flyget igen och varför det inte finns någon MM´s här. Stackarn, det dröjer innan vi kommer till Skene igen. Att vi skulle kunna komma hem till sommaren vore super men ekonomiskt omöjligt. Vi hopppas på besök hit i slutet av nästa år eller i början av 2014.... Alldeles för länge utan nära och kära men det är ju vårat egna val och vi hoppas på att det fortsätter kännas bra i Narooma.
 
Har antagit en utmaning från Max och ev visar vi upp resultatet här! Har redan funderat ut ett tema Max, har du ????
 
Nästa inlägg blir foton utan text men det är från besöket i Sydney och en del hur huset ser ut nu efter vi bott här ett tag.
 
Kram C