smithsdownunder.blogg.se

Nu flyttar vi till Narooma NSW och påbörjar ett nytt äventyr. Här vill vi dela med oss med våra upplevelser med nära, kära och ev okända! Den 28/1 2013 sticker vi!

Midsommar i Dalmeny

Har kommit och gått utan vi knappt märkt det, den enda som möjligen tänkte på vad vi missade i fredags var jag.... Så den högitden var inte så svår att vara utan nära och kära men det blir nog värre till jul och andra som även firas här.  Men jag hittade faktiskt majtesill, eller liknade, i affären och höll på att lägga i den i shoppingvagnen men har inte hittat något bra alternativ till gräddfil och det skulle ju bara vara jag som skulle uppskatta sillen så sket i det. Men jordgubbar hittatde jag igår till ett männskligt pris så de smaskade vi på tillsammans med vanliglass.
Våra vänner var här och duschade igår kväll så de fick dela vår middag som kändes lite svensk inspererad.... Fläskfile, hasselbacks potatis och bearnes sås( har absolut ingen aning om hur såsen stavas ...)
 
Idag blir det nog ingen fotboll då Jonathan har hemsk hosta och inte är på topp, vädret är inte heller på topp så jag är liiiiiite tacksam över att slippa stå och frysa ute idag, fryser tillräckligt inne :(
Så nu kryper jag under täcken igen, brrrrr

Ångest

Nu räknar jag ner tiden för att få hämta Jacob på "dagis" igen!!!! Idag är han där själv för första gången, han var inte jätte ledsen när jag gick men var väl inte helt nöjd heller .... Men de skulle vara ute hela dagen förutom vid maten och han älska att vara ute och leka så det går säkert bra.  Så jag passar på att blogga, städa, tvätta och kolla på klockan !
 
I lördags var vi i Batemans Bay för att utföra lite ärenden och ibland känner jag att jag stirrar på folk, en del har på sig kläder som vi skulle ha på oss om det var 10 minus grader ute!!!!! Det är helt otroligt , de är sååååå känsliga för kylan! Det är runt 15 grader , ok vinden kan vara kall men så farligt är det inte. Vantar , mössor, snöskor och jag vet inte allt, helt tokigt! Å andra sidan har ett par mammor frågar mig om inte Jonathan och Jacob känner kylan :)
De har kläder på sig men kanske sandaler eller helst barfota då de leker.  Vi har verkligen olika uppfattningar om väder och vind!
 
Nu ska dammsugaren på!
 

Här kommer de

nytvättat fönster ( av Chris) , bussen och den underbara balkongen från annan vinkel ....

Försök med bilder ...

En snabb lunch och dammsugning av hus innan vi åker till Narooma igen för att hämta Jonathan. Tisdagar spenderar jag och Jacob med att lämna Jonathan i skolan sedan gör vi lite ärenden , det viktigaste stoppet är mammas kaffe take away ;) sedan leker vi i playgroup och oftast sedan lekplatsen så på tisdagar är vi p g..... 
Vi har haft långhelg här och vädret har varit underbart ! vi tog med några vänner ut på båten i lördags för att fiska men två av den blev en aningen sjösjukà så det blev inte så lång tur.... Men på vägen in såg vi valar!!!!! Enligt chris unga pilot valar, ingen aning om vad de kan tänkas kallas på svenska, och trots att de inte var så stora var det häftigt!!!! Jag lyckades i inte med några foton :(   Men nu ser vi fram emot september och de stora valarna !!!!! 
 
Nya budet på flytt av buss fredag...

Pop

Pop , farfar kom igår kväll ich pojkarna blev väldigt glada och var med en gång ute i mörkret för att titta på bussen! Idag har de inspekterar den lite mer och konstaterat att det finns både toa, dusch, micro, tv och säng!!!! Mycket spännande för Jonathan och Jacob. Ska försöka mig på lite bilder imorgon.....
 
Imorgon ska  Jacob få ett par extra vaccin, de har inte samma vaccinerings "program" som vi så för att han ska få börja dagis/preschool och även skola måste han stickas :(   Det är bla en för vattkoppor och den är jag lite tveksam över men men tycker de att det är nödvändigt så är det väl bäst att följa deras "regler". Jonathan blev godkänd av skolan med de vaccin han har så han hade tur ;) 
 
Dagens största grej: jag och Jacob hittade pepparkakor OCH knäckebröd i vår lokala mataffär!!!!!!! Hur glada blev inte vi , pepparkakor var Annas och mycket mycket smaskiga. Knäckebrödet var nog inte ett svenskt märke men de ska vi också prova. Yvonne som är gift med svenska Kjell (bor här sedan mänga år) blev också väldigt glad när vi ställde fram kakorna på vårt "matbord" på playgroup idag. Men maten ikväll blir mindre spännande: korv och potatismos.....
 
Kram kram